Bespoke conservatory used to create space

quot;-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">

An Edinburgh-based family made use of bespoke conservatory to create additional contemporary living space within their traditional urban property.

The online pages of the Times explain that the Scott family flirted with the idea of connecting a new room with the homes existing conservatory, but that they eventually decided to create an entirely new structure.

The resulting structure provides the home with an additional 500 sq ft of space and includes an open-plan kitchen, garden room, utility facilities and a toilet.

"The light and airy effect has been achieved by means of a steel-frame structure with large glazed elements, which harnesses the morning sun and garden views," the resource notes.

Glass sliding doors are also featured in the edifice to allow natural light to flood in.

The news follows a study recently carried out by Ironmongery Direct which suggests that homeowners are increasingly looking to make quality improvements – which could well include kitchen extensions or conservatories – to their properties."ADNFCR-1495-ID-18579618-ADNFCR"

 

The post Bespoke conservatory used to create space appeared first on Gabriel Ash - Gardeners Corner.